Sidor

måndag 28 februari 2011

Eurodance baby

Eurodance (en: "Europadans") är en sorts elektronisk dansmusik som var populär under 1990-talet. Eurodance är en del av dancemusiken men har också tydliga influenser från 1980-talets syntpop och discogenrerna Eurodisco och italodisco. Musiken gjordes mestadels på synthesizers och kännetecknas av en unik basgång, tungt beat, sampling, catchig och oftast upplyftande glad syntslinga i ett tempo mellan 95-150 bpm, kvinnlig sång och sektioner av manlig rap. Sång och rap är i centrum på ett sätt som inte förekom i annan dance från samma tid. Sångtexterna är lätta att komma ihåg, sjunga med i och handlar oftast om kärlek eller att dansa.

Spelar gasin i bottni å fjantar runt i lägenhejtin ti glada syntslingor och sjunger om kärlek. Höhö. Oj va he kan vara skönt att va för se sjölv imillanåt :) Lovely.

Helgen va skön, fast vi fick eld som na dårar å bära in vattni från bastun. Men noo gick e he å. I fridast var vi på purmo-revyn, he va noo hejlt okej sist å slutligen, men första akten måst ja noo sej va liti tam. Men saan vartt e liti fart mot sluti noo.

Nu var int e hejm-hejm förrän pampas-hälgen, i hälgen ere Cessis partaj, saan sku ja vila åpp ti Vasa på Basic Element, å saan blir e Åland tror ja.

He kändist som e va en massa ja vila skriv om, men likväl så komber ja itt på na fyndigt nu. Ja avslutar me en tidstypisk låt och europadansar vidare i samma anda.

torsdag 24 februari 2011

I'm back

Inte för att jag på något vis vill påstå att jag mitt liv är mera innehållsrikt nu än det var sist jag bloggade, men man kan ju alltid hoppas att det blir.

Denna skolvecka var kort men intensiv, tent i växtnäringslära på tisdagen (som gick sådär, men jag kan ju inte direkt säga att jag läst ihjäl mej till den heller) Nåja, en 1:a iaf. Sedan igår en tent i GIS, som gick ut på att man skulle, med hjälp av det fantastiskt invecklade dataprogrammet ArcMap, importera kartor, symbolisera åkrar, vatten och höjdkurvor hit och dit och tillsist räkna ut hur många kubik virke det fanns inom en radie av 250 m från en viss punkt. Det gick VÄLDIGT sådär. Knappast godkänt, var till och med så handikappad att jag inte ens kunde spara hela skiten som pdf. Nåja, som sagt, var å ejn me sin talang, GIS är inte min. Som så mycket annat!

Anlände till Närpes igår och steg upp, hör och häpna: KLOCKAN 9.00 idag, utan väckning. Skönt att stiga upp till ett tomt hus, artiga konversationer före kl. 12.00 är väldigt påfrestande för min mentala hälsa. Hur trevlig svärmor man än har :) Har tillbringat dagen med att fila på stipendieansökan från förra året, det är om möjligt ännu mera synd om mej iår. Hehe. Men det är nog faktiskt. Thanks to kommunist instansen KELA har jag fått hela 160 € i studiebidrag senaste 2 månader, pga adresskrångel när jag flyttade ihop med Kim. Eftersom jag ändrade adress tillbaka till Lillby, och inte till nya adressen i Ekenäs, så hade idiotmänskorna på Kela ANTAGIT att jag flyttat till mina föräldrar och därför beräknat mitt studiestöd på deras inkomster! Men wtf?? Hur kan man ANTA något sånt!? Jag förklarade vänligt men bestämt åt den inkompetenta mannen som satt bakom disken att jag bor INTE med mina föräldrar, har inte gjort så sedan sommaren 2007, min adress och mina föräldrars adress hör ju inte ens under samma kommun, vi är skrivna i olika kommuner! ERE SVÅRT?? För att den trögtänkta varelsen säkert skulle få allt på klart skrev jag ännu ner detta på papper, och lämnade en kopia av hyresavtalet. Så får jag inte fullt studiestöd och bostadstillägg nu den 4 mars, blir jag snart riktigt lessen i ögat..!

Nåja, nog om det, waseliuspengar och ett annat himmelrike är nära: Ikväll bär det iväg norrut till min älskade gård, fick så hemlängtan idag och Kim var inte nödbedd. Där väntar oss ett helgliv av det mera primitiva slaget, då vattnet har frusit. Och det har förstås frusit någonstans mellan "föusi" där pannan står, och stugan. SATAN, säger jag. Jävla köld, den mördar mitt hus..! Nå, vi får klara oss så gott det går med brunnen och duscha nånannanstans.. håhhåja.. :D Får se vad Kim säger om den saken då han kommer från skogen.. :D

Det känns onekligen väldigt krystat att skriva på en sådan här korrekt svenska. Eftersom detta var ett premiärinlägg kunde man överväga att ursäkta det fackliga språket, återstår att se om språkliga åtgärder vidtas till följande inlägg. Jag anser det vara av stor betydelse att känna sig bekväm med det språk man använder, för att inte göra sig till åtlöje bland de eventuella läsarna. Eftersom läsarna förmodligen känner till min egentliga dialekt, förefaller denna byråkratsvenska vara direkt opassande och icke verklighetstrogen för en blogg vars mål är att beskriva en högst anspråkslös agrologstuderandes vardagliga livsföring.

Högaktningsfullt med förhoppningar om en framtida språkligt förenklad blogg,

Fia