Sidor

onsdag 25 juli 2012

Retro stuff

Nå nu har jag äntligen fått tummen ur röven och laddat upp lite bilder på en del av mina älskade retroprylar.


De två ovanstående är gardiner som jag beställt från Dollybird Retro's webshop. Den svart/vit/rödmönstrade är 2 x halvlånga sidogardiner och den nedre är 1 enda stor tygbit som skulle vara möjlig att klippa mitt itu för att få 2 st ursnygga panelgardiner. Har inte hittat någon fin plats att hänga upp dem på ännu, däremot har jag hängt upp 4 andra totalt ursnygga retromönstrade gardiner i vardagsrummet. Nu hade jag förstås inte kommit ihåg att fota dem, men de kommer snart!


Vågen fyndad på gårdsloppis i Blomträsk, kastrullen hittad i vedhuset hemma.


"Graciös" var tydligen ett te man skulle bli smal av. Burken var dock tom vid fyndtillfället så jag kan tyvärr inte uttala mig om huruvida teet inverkade på kroppsformen. Loppishallen, Jstad.

Citronsoda från Vasa och Hjortronlemonad från Dagsmark :) 

 1 eurospallen. Före-bild finns, dock på telefonen, kommer kanske i ett senare skede sig till datorn. Den var iaf både grön, röd och avskavd, med konstiga bräder fastspikade under benen. Nu är den vit och avskavd och får pryda min veranda. Tekannan husets, burken från Juthbacka.
En pall som funnits på gården sedan jag var liten fick också en uppmålning. Mjölkhinken och vattenkannan är också stammisar på Nabba.

Mera på kommande, nu ska jag gå ut och fota den nymålade ladugården. Har den senaste tiden hållit på med ett, enligt Simon "halvonödigt projekt" (fast jag vet han tycker det är roligt när jag gör det :), nämligen målat och städat den gamla båsladugården. När det är så fint så det verkligen syns skillnad på före och efter bilderna, blir nästa inlägg "gamelnötse före och efter" :) Hejsålänge!

torsdag 12 juli 2012

Sommaren rullar vidare..

..och jag är alldeles för dålig att uppdatera bloggen. Nu MÅSTE jag bara försöka få tummen ur röven och fota samt ladda upp foton på mina nyaste skapelser hit till bloggen. Den heter ju inte madebyfia av en händelse, meningen var ju att jag skulle ladda upp bilder på allt kreativt jag tillverkar. Senaste tiden har jag restaurerat två pallar och en stol. Stolen som jag målade med svart miranol tycks aldrig vilja torka, men det är väl bara att ha tålamod, nog måste den ju torka nångång :D Pallarna blev målade "shabby chic", om det nu är vad det kallas när man målar något vitt och sedan drar på måfå över målet med grovt sandpapper.

Började sedan med en ny idé, små träskyltar. Får se hur det utvecklas.. :)

Idag har jag, förutom haft ont i foten och en migrän från helvetet, bakat morotssemlor. Mmm, mouthgasm <3

Imorgon blir det att lämna ensamheten i Lillby och åka till gullis igen. Älskar verkligen att vara hemma och dona, men det är så jätteensamt på kvällarna utan Simon :( Man blir nog alltför van och bortskämd med sällskap mellan varven..

Och småningom smyger sig Konijänkä-praktiken allt närmare, ser framemot att få jobba med hästar och rida igen! Kommer sakna Simon som tokig, men jag vill verkligen uppleva dethär och inte sitta sedan om 10 år och ångra att jag inte åkte. Vi sitter ju inte fast i varann och vi har ju hela livet framför oss sedan att sitta och hålla handen ;D Och sist och slutligen är det ju bara ca 2 månader det handlar om, det går ju i ett nafs.

Men nu ska emäntä lägga semlorna i påsar och sedan titta till hepporna.