Sidor

torsdag 27 september 2012

Skobesvikelsen

Det var första och sista gången jag beställde skor via nätet. Iaf via brandos. Man blir så irriterad när man har sett framemot något man beställt och så får man inte det man vill ha. 40-talsskorna passade som tur. De bruna sthlmDG skorna skulle ha passat i en storlek mindre, som såklart inte fanns då jag ringde till kundbetjäningen. Men det värsta av allt var mina swetlana-vinterskor. Jag hade beställt dem i tron att de var bruna med ljusa snören och mörk botten, eftersom så såg de ut på bilden på brandos hemsida. De jag fick var svarta med svarta snören och ljus botten. Visst såg de helt okej ut och var sköna, men det var ju inte svarta jag beställt. Nå, de har säkert bara skickat fel färg i misstag tänkte jag, och förklarade situationen för damen i kundbetjäningen. Döm om min förvåning och förargelse när hon förklarade för mig att det FINNS inga bruna, de enda som finns i den modellen är de svarta jag fått! Vilken vilseledande marknadsföring! Damen bad säkert 10 gånger om ursäkt och skickade ett 20 euros presentkort på emailen som plåster på såren. Jaa, det lockar ju verkligen att handla ytterligare ett skopar av er efter denhär incidenten!

Jag kunde inte släppa tanken på mina fina, BRUNA vinterskor, så Anna och jag började googla. Efter ca 1½ timmes jakt, fel storlekar, vi skickar inte till Finland, och alltmer sinande hopp, så hittade vi tillsist bruna swetlana i stl 40 på Tysklands amazon. Och i slutändan blev de 10 euro billigare än från brandos. Hoppas bara de hittar hem nudå, de borde komma 2-4 oktober..

Är fortfarande lite otillfredsställd med tanke på de fina bruna sthlmDG skorna. De finns förvisso i rätt storlek i svart, men.. Ska sätta mitt sista hopp på KenkäPihlaja i Kstad imorgon, finns där inget jag gillar så får jag väl beställa de svarta då.. För de var så otroligt bekväma, sällan jag hittar en klacksko nuförtiden som känns bekväm.

Var på loppis med Anna igår, fyndade lite ett som annat. En svart tunnare Puma täckjacka, ett fint retro-tyg, ett nästan ännu finare retro-förkläde, 6 st frukostskålar, en kopp och en ugnsvante som var så ful att den var fin :D Borde verkligen snart börja sy något av alla mina tyger, jag bara köper och köper, och de bara ligger i skåpen.

Har upptäckt en otroligt vacker Arabia-serie, Faenza. Såg denna kannan på ett loppis igår, men jag tyckte inte att jag hade 65 euro att sätta på en kanna för tillfället. Så jättefin.. <3 Ska börja samla på denna serie när jag har tillräckligt med Uhtua-föremål.



Vädret är skittråkigt idag, regn och blåst. Ska krypa upp i soffan och fortsätta på ett par vantar i väntan på att Simon kommer från jobbet.

fredag 14 september 2012

Slutspurt

Jaa, endast 8 praktikdagar kvar, det närmar sig slutet. Har nog trivts jättebra här, visst finns det saker som skulle kunnat vara bättre, men jag har lärt mig mycket. Speciellt på smådjurssidan, jag som alltid varit mera produktionsdjursinriktad och tyckt att smådjur varit löjliga. Det tycker jag i och för sig ännu (så lätt ändrar jag mej inte) men jag har iaf lärt mig jättemycket om deras skötsel. Och finskan har förstås förbättrats, många nya ord har jag lärt mej :D (För att nämna några: Talvihorros, jässi, KIKKELUISKA.. :D)

I mitt senaste inlägg lovade jag bilder, och bilder ska ni få. Men inte från Konijänkä, utan på de tre skoparen jag beställt från Brandos och som borde ha landat vid Lillby Neste vid dethär laget.

Kengät - Ara: Bari | Kengän ulkosivu
Kunde liksom bara inte lämna dessa vackra skor i 40-talsstil oköpta. Med rätt klänning och min lilla svarta 40-talshandväska, rrauu. Ara.
Kengät - SthlmDG: Shoe | Kengän ulkosivu
Har länge sökt efter ett par vardagsskor med bred klack. These fell into my mind. SthlmDG.
Kengät - Rieker: Swetlana | Kengän ulkosivu
Sist men inte minst, nya SNYGGA vinterskor (de jag hade förra vintern var förvisso halksäkra men ack så fula. Dessutom började fötterna lukta död efter en heldag i skolan med dem på.) Och namnet dessa dojjor bär går ju inte heller av för hackor; Swetlana. Rieker.

Joo, så att.. kanske jag inte ska handla skor nu på ett bra tag framöver, köpte för en tid sedan också svarta heels för vinterns fester, från den underbara skobutiken Pihlaja i Kstad. Förhoppningsvis passar alla dessa från Brandos nu då också...

På torsdag anländer äntligen min älskade Simon hit <3 och som grädden på moset världens bästa Anna! :) På fredag anländer mor, far, moster och man.

Klockan är inte ens halv 10 en fredagskväll och sängen skulle smaka redan. Kanske min vackra uppenbarelse klädd i lila långkalsonger och röd fleece tar sig ett vinglas till i brist på andra göromål.

HEJTÅ.