Sidor

torsdag 29 november 2012

Jul i köket

Ojoj, jättelängesen jag bloggat nu igen! Det har varit fullt upp med studier, skolarbeten, studieLIV och det eviga resandet mellan Ekenäs och Österbotten. Usch, hatar verkligen att sitta i bilen närmare 1000 km i veckan, ska bli så skönt att bli färdig till våren!

Senaste helg var jag iaf hem till min älskade gård och påbörjade julpyntandet. Kändes liiite för tidigt att ställa fram allt vad tomtar och troll jag hittade i skåpen, men julgardinerna kom sig upp (efter att jag trätt kökets sidogardiner på fel stång 3 gånger) och nu kunde jag äntligen sätta en ljusstake i köksfönstret då kära far fixat ett eluttag inom räckhåll! :)




Bara snön som fattas för en komplett vinteridyll.

Mitt mormorsrutetäcke fick användning som överdrag till köksbänken tillsvidare.
De söta ko-kuddarna fyndade jag på Juthbacka (de är röda med vita prickar på baksidan ifall man tröttnar på korna. Fast vem kan nu tröttna på kor?)

Jag blir aldrig klok på hur jag ska placera alla tavlor. Väggarna är sönderspikade, kanske man väntar med att tapetsera om innan man kan bestämma sig hur man ska ha tavlorna. En omtapetsering/målning skulle nog inte vara helt onödigt, titta så svart taket och väggarna har blivit av all eldning genom åren :(


Köksskåpen har eländig färg. Helst skulle jag riva ut de övre skåpen och ersätta dem med öppna hyllor. Alternativt måla alla dörrar sådär ljust retrogult (vanilj).



Pappas jakthund Nelly har fått en alldeles egen kopp :) 


Denna underbara retroklocka fyndades i ett vindsskåp. Den är en sån som tickar varje halvsekund och en vetenskap att ställa in så att den går rätt (man ska skruva och ställa med transistorn). Men vad gör det att den går några minuter sent, den är ju så fin!

I skåpet står Arabias Uhtua-servis som jag samlar på. Hedersdiplomet för 1-klassig mjölk härstammar från mormor och morfars gård och är från år 1965 då mamma föddes. Den större tavlan är en kopia av dagens tidning från det datum då farfar föddes. Nu minns jag inte exakt datum, men april 1923 iaf.

Och jo, förresten, vägskylten har kommit upp så nu har jag äntligen min alldeles egna väg med eget påhittat vägnamn. Välkommen till Ladunabbavägen på jullovet :)