Sidor

måndag 28 februari 2011

Eurodance baby

Eurodance (en: "Europadans") är en sorts elektronisk dansmusik som var populär under 1990-talet. Eurodance är en del av dancemusiken men har också tydliga influenser från 1980-talets syntpop och discogenrerna Eurodisco och italodisco. Musiken gjordes mestadels på synthesizers och kännetecknas av en unik basgång, tungt beat, sampling, catchig och oftast upplyftande glad syntslinga i ett tempo mellan 95-150 bpm, kvinnlig sång och sektioner av manlig rap. Sång och rap är i centrum på ett sätt som inte förekom i annan dance från samma tid. Sångtexterna är lätta att komma ihåg, sjunga med i och handlar oftast om kärlek eller att dansa.

Spelar gasin i bottni å fjantar runt i lägenhejtin ti glada syntslingor och sjunger om kärlek. Höhö. Oj va he kan vara skönt att va för se sjölv imillanåt :) Lovely.

Helgen va skön, fast vi fick eld som na dårar å bära in vattni från bastun. Men noo gick e he å. I fridast var vi på purmo-revyn, he va noo hejlt okej sist å slutligen, men första akten måst ja noo sej va liti tam. Men saan vartt e liti fart mot sluti noo.

Nu var int e hejm-hejm förrän pampas-hälgen, i hälgen ere Cessis partaj, saan sku ja vila åpp ti Vasa på Basic Element, å saan blir e Åland tror ja.

He kändist som e va en massa ja vila skriv om, men likväl så komber ja itt på na fyndigt nu. Ja avslutar me en tidstypisk låt och europadansar vidare i samma anda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar